28.03.2024

Global News

Follow global news

Другий караван суден із зерном вийшов з українських портів

Другий караван із чотирьох суден із зерном і олією вийшов з українських портів у неділю вранці, повідомляє Міноборони Туреччини.

«Судна стоятимуть на якорі на північ від Стамбула і будуть проінспектовані спільним координаційним центром», – йдеться в твіттері Міноборони в неділю вранці.

Згідно з ним, йдеться про судно Riva Wind, що йде в Іскендерун з 44 тисячами тонн кукурудзи, Mustafa Necati, що йде до Італії з 6 тисячами тонн соняшникової олії, Star Helena, що йде в Китай із 45 тисячами тонн насіння соняшнику і Glory, що йде в Стамбул з 66 тисячами тонн кукурудзи.

Ресурс MarineTraffic підтверджує, що всі чотири судна вийшли з українських портів Одеса і Чорноморськ.

Перше судно з українським продовольством 1 серпня вийшло з Одеського порту. Йдеться про судно RAZONI, яке під прапором Сьєрра-Леоне попрямувало до порту Тріполі у Лівані. Прибуття очікується сьогодні, 7 серпня.

Також у рамках реалізації домовленостей із вантажем української кукурудзи було відправлено ще три судна: NAVI STAR, ROJEN і POLARNET.

22 липня, представники України та Росії підписали з ООН і Туреччиною окремі дзеркальні угоди, які спрямовані на розблокування експорту зерна з України на тлі глобальної продовольчої кризи, спричиненої повномасштабним вторгненням Росії на українську територію. Проте наступного дня, 23 липня, Росія атакувала Одеський морський торговий порт крилатими ракетами типу «Калібр».

from Radio Svoboda

About Author