29.03.2024

Global News

Follow global news

Синєгубов не виключає контрнаступу військ РФ на Харківщині, посилюють свою присутність на лінії фронту

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов не виключає контрнаступу військ РФ на Харківщині, вони посилюють свою військову присутність на лінії фронту.

«По Куп’янському району у нас проходить лінія фронту. Ворог постійно намагається атакувати, однак зазнає втрат і виступає на раніше зайняті позиції. Ми чуємо інформацію про спроби повторного наступу на місто Харків, на населені пункти Харківщини. Ми до цього готові. Ворог посилює свою військову присутність на лінії фронту – це по Куп’янському, Дворічанському напрямку, в напрямку Кремінної. Ми це бачимо. Їхня мета – не давати просуватися нашим Збройним силам. Там ідуть певні маневри, і ми не виключаємо спроби наступу з боку ворога», – сказав він в ефірі національного телемарафону.

За його словами, українські військові до цього «повністю підготовлені».

Читайте також: Костенко про можливий наступ Росії: це «буде Донбас і дещо відволікаюче»

Напередодні британська розвідка назвала малоймовірним те, що Росія зможе наростити сили, необхідні для суттєвого впливу на результат її війни проти України, протягом найближчих тижнів.

Раніше міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що у лютому очікується новий можливий наступ російських військ. Резніков підкреслив, що ситуація на сході України залишиться складною, але контрольованою, додавши, що Сили оборони тримаються на цьому напрямку.

from Radio Svoboda

About Author