28.03.2024

Global News

Follow global news

Журналіста WSJ Гершковича в Росії звинувачують у шпигунстві – російські медіа

Слідчі Федеральної служби безпеки звинуватили у шпигунстві журналіста The Wall Street Journal Ева Гершковича. Про це повідомляють російські інформаційні агенції з посиланням на джерела, передає російська служба Радіо Свобода.

Журналіст категорично відкинув усі звинувачення та заявив, що займався в Росії журналістською діяльністю. За словами співрозмовника ТАСС, справа журналіста маркована грифом «цілком таємно».

Минулого тижня суд у Москві заарештував Евана Гершковича на два місяці – до 29 травня. Раніше його затримали в Єкатеринбурзі.

Читайте також: Посол США і заступник Лаврова обговорили справу заарештованого у Росії журналіста WSJ

Російське слідство стверджує, що Гершкович збирав на замовлення США секретні відомості про одне з підприємств військово-промислового комплексу. Подробиці звинувачення не наводяться. За звинуваченням йому загрожує до 20 років позбавлення волі.

Це перший подібний випадок з американським журналістом у Росії з 1986 року (тоді йшлося ще про СРСР). The Wall Street Journal та керівництво США категорично відкидають звинувачення та заявляють про невинність журналіста, закликаючи до його негайного звільнення.

from Radio Svoboda

About Author